Vad tycker deltagarna?

Exempel från kursutvärderingarna

"Superbra med pedagogiska genomgångar av varje moment, och sedan få testa och öva på det med min egen kamera. Dessutom repetitioner lite då och då under kursen, bra för att befästa kunskapen. Nu är det upp till mig att repetera och öva för att det ska fastna."
– Eva W, deltog i Digitalfoto från grunden, december 2013

"Få elever vilket möjliggjorde individuell hjälp. Kanon! Kommer att sluta använda AUTO-programmet och våga testa mer genom att använda mig av de inställningar och den blixtteknik jag lärde mig. Kanon!"
– Ingela, deltog i Porträtt- och eventfoto, februari 2012

"Pedagogiskt upplägg med grundinfo, mer ingående blandat med nyttiga tips. Tydliga men ändå inte alltför långa instuktioner. Det blir alltid ett nytt sätt att tänka på med en kurs. Jag har mer och mer börjat använda mig av t ex kortare skärpedjup, tänka mer ljussättning m m. Förbereda en fotning bättre och därmed känna mig säkrare i min roll som FOTOGRAF! Kram och tack, det var en riktigt bra kurs! "
– Kicki, deltog i Porträtt- och eventfotografi, september 2011

"Allt var bra. Jag kommer ha nytta av kursen på våra mässor, event och när våra deltagare beställer fotografering av personal eller butik"
– Victoria, deltog i Porträtt- och eventfotografi, juni 2011

"Upplägget och genomförandet av kursen verkade genomänkt i detalj och det fanns alltid tid för frågor och att få testa all tänkbar fototeknik. Inspirerande och stimulerande att kursen hålls i Petters fina studio med möjlighet att testa studioblixtar, olika objektiv med mera. Petter är otroligt omtänksam och jag tror att alla kursdeltagare kände sig sedda och fick den hjälp man behövde."
– Annika, deltog både i Digitalfoto från grunden och Porträtt- och eventfotografi under, december 2010

"Vad var positivt? Att du praktiskt visade det mesta som du gick igenom samt att du också visade exempel från egna fotouppdrag. Du var också väldigt generös med att dela med dig av dina egna erfarenheter och att ge tips på allt från att fota till att välja och beställa fotoprylar.
Sen var ju fotostudion väldigt trevlig att vara i med allt ljus etc.
Vad har du för nytta av kursen? Framför allt har jag lärt mig att hantera kompaktblixtar, kunna styra dem tillsammans. Samt även hur jag ska hantera befintligt ljus i kombination med blixtljus både utomhus och inomhus."
– Marie, deltog i Porträtt- och eventfotografi november 2009

"You are very articulate and clear, very easy to follow. Very pedagogical with showing immediate examples on a big screen. Methodical with teaching, showing and then letting us experiment, applying our new learned knowledge by trial and error."
– Jacqueline, deltog i Digitalfoto från grunden, september 2009

"Vad var positivt? Balansen mellan grundläggande teori och övningar, förstås. Men även, och minst lika mycket, balansen mellan handgripliga smarta trick och inspiration från dina bilder. Dvs. att se hur bra det KAN bli, men också känna att 'det här skulle ju jag nästan kunna göra nu'. Vad kan förbättras? Det enda jag egentligen kände var att det blev otroligt mycket information sammanpackade på två dagar. Men det är ju ett lyxproblem! Med övningarna i bakhuvudet och tillhörande materialet är det bara att öva på och smälta infon i lagom stora doser i efterhand."
– Ola, deltog i Digitalfoto från grunden, maj 2009

"Väldigt bra att vi var så få att kursinnehållet kunde anpassas väl till våra behov. Lagom blandning av teori, demonstration och sedan praktik, laboration. Bra att veta vad som händer i kameran vid olika inställningar, lättare att jobba vidare på egen hand när jag bättre förstår processerna bakom. Jag kan nu rätta till de brister jag hade med ex ljus i studiofoto. Jobbar mer med skärpedjupet. Förkortar efterbehandlingstiden i photoshop. "
– Karin, deltog i Digitalfoto från grunden, november 2008

"Blev väldigt överraskad direkt efter att jag hade klivit in i studion av att det var så pass fint och trivsam miljö, vilket gav ett proffsigt intryck som kursen sedan visade sig vara. Bra var även att antalet kursdeltagare var så pass få som tre, vilket gjorde att man lättare kände att man kunde ställa frågor som man annars kanske inte hade gjort. I övrigt var kursen väldigt givande och jag lärde mig massor under dessa två dagar, kul att vi gick ut och åt på den närliggande restaurangen också på lunchen. "
– Malin, deltog i Digitalfoto från grunden, november 2008

”Jag tycker kursen kändes lyxig.. tycker mycket bra om upplägget, det var en mycket rolig och seriös kurs, den var mer seriös än vad jag trodde att den skulle vara, fick in många bitar, tycker det var mycket positivt med blommorna och grönsakerna, kändes mycket uppgiggande.. Jag är jätteglad för att jag har gått på kursen..för min del så känns det roligt när jag är på jobbet och vet mer nu hur kameran fungerar, ska bli intressant och se hur det blir med mitt fotograferande i framtiden.. tänker då mest privat.. vart jätte sugen på att köpa en kamera privat..”
– Marianne, deltog i Digitalfoto från grunden, februari 2008

"Du var väldigt bra pedagog, grundlig, trevlig och bra på förklara och visa!
bra med information om produkter, vilka objektiv som passar mm.
Mycket bra att du gick igenom rawhantering.
Mycket bra lokal och utrustning och bra att vi fick prova olika utrustning.
Kul på kursen hade jag också - men focus är dock på att lära sig så mycket som möjligt på en kurs i den prisklassen!
Kommer gärna tillbaka på till kurs i bildbehandling och raw!
Tyvärr är det ända minuset priset!"
– Catrin, deltog i Produktfotografering i studio, september 2007

”Lagom takt inte för fort men inte för långsamt så det blir tråkigt. Väldigt bra med att det hela tiden är interaktiva övningar "learning by doing" bra koncept”
– Nick / www.oakleydiver.com, deltog i RAW-konvertering och arbetsflöde, Avancerad bildförbättring med Photoshop samt Den perfekta utskriften, juni 2007

”Kursen var skräddarsydd efter mina behov. Jag fick lära mig hur min egen kamera fungerar och nu kan jag använda alla funktionerna på samma sätt som på den gamla systemkameran, fast mycket mer och mycket bättre. Efterbehandlingen i datorn var också genomlysande och bra, det som vi gick igenom.”
– Ingegerd, deltog i Digitalfoto från grunden, mars 2007

"Vad var positivt? På det enkla sätt du går igenom de olika programmen på kameran och att man provar själv för att se skillnaden. Nu känns det så mycket lättare att förstå vilka ändringar man kan göra för att bilden ska bli ännu bättre. Ditt pedagogiska sätt att förklara kameran överlag. Du hänvisar lite till din bok i det vi fick göra, även här får jag en "aha" känsla när jag börjar läsa.
Vad har du för nytta av kursen? Jag kommer nog inte använda mej av automatiken någon mer gång, den ska målas över:-)
Dessutom har jag fått en bra grund som jag kommer ha stor nytta av då jag nu ska studera till fotograf."
– Ylva, deltog i Digitalfoto från grunden, december 2013

"Jag kommer ha massa nytta av kursen. Känner redan hur jag tänker annorlunda när jag plockar fram kameran. Det tog bara 3 dagar innan jag åkte och köpte ett nytt objektiv :) Sen har jag inte tagit ett enda kort med helautoinställningen!! Jag är supernöjd och hoppas att jag får tillfälle att få gå fler kurser! Jag är så glad att jag hittade till din kurs och nu kommer Även barn nr 2 att få bli välfotograferat! :)"
– Therese, deltog i Digitalfoto från grunden, september 2011

"Lättfattligt och bra att vi var på ungefär samma nivå. Bra lokal. Plötsligt kan jag använda kameran och fatta hur jag ska göra för att få bilden som jag vill ha den. Objektiv och polarisationsfilter väntar i paket på posten : ) Grekland väntar om några veckor då ska det övas"
– Pernilla, deltog i Digitalfoto från grunden, september 2011

"När jag kom till kursen hade jag höga förhoppningar, då jag var osäker på förhållandet mellan slutartid, bländare och ISO-tal. När man som jag är väldigt intresserad av actionfoto, så är det viktigt att veta vad varje inställning gör för bilden. Mina förhoppningar infriades med råge, och jag fick även många tips som jag aldrig tänkt på innan."
– Christofer, deltog i Digitalfoto från grunden, december 2010

"Jag tycker det är en perfekt mix av lärarens genomgångar och eget labbande. Lärarens pedagogiska förmåga och att han hinner möta alla kursdeltagare på deras nivå gör att kursen är den bästa jag gått. Det är en bra balans mellan de olika momenten. 'Aha upplevelser' blandas med 'de där sista pusselbitarna' - kring begrepp och terminologi som man tidigare varit i kontakt med men inte förstått fullt ut.
Vad har du för nytta av kursen? Jag känner en större trygghet inför olika situationer. Jag vet att ljuset gör bilden och vet nu hur jag kan skapa och styra ljuset. Jag är inte längre rädd för blixten ;-) "
– Annelie, deltog i Porträtt- och eventfotografi november 2009

"Lättsam trevlig stämning. Superfin lokal.
Alla deltagarna verkade ha ungefär samma förkunskaper vilket gjorde att man kände att man platsade. Lagomt tempo, bra att varva teori med praktiska övningar samt att du fotade på plats och visade hur olika bilderna kan bli. Det var precis det här jag behövde lära mig. Jag kan se att en bild blir si eller så men har inte haft kunskapen att förändra och utnyttja kamerans teknik för att förbättra bilderna. Så ett stort tack till dig för en riktigt givande och inspirerande kurs!"
– Karolina, deltog i Digitalfoto från grunden, september 2009

"Vad är nyttan med kursen? Jag känner mig rent generellt bekvämare med att hantera kameran, vilket är ett stort lyft. Nu är jag inte längre "rädd" för alla inställningar och knappar utan kan hantera dem. Om jag håller igång och övar ordentligt så kanske jag till och med kan ta bra bilder snart:)"
– Malin, deltog i Digitalfoto från grunden, september 2009

"Bra blandning på teori och praktiska övningar samt att det är få deltagare. Jag förstår min kamera nu efter två dagar hos dig, har bara haft den i tre år..... Fast det kommer ju att ta tid att helt greppa det vi lärde oss förstås, men det ligger på mig. Förhoppningen är att kunna använda den både på jobb och privat med kvalité och känsla i bilderna."
– Sandra, deltog i Digitalfoto från grunden, maj 2009

"Jag tycker vi fick konkreta råd och lagom mycket tekniska fakta som jag kan förlita mig på och som jag förstod. Jag hängde med bra och det var som mina förkunskaper som var en trasslig hårboll blev utredd. Perfekt kurs för mig som har en ny kamera och ny fotoinriktning. Förut har jag kört på utan att veta riktigt vad jag gör, det har mest varit en slump mitt fotande. Nu har jag bättre kontroll, om än fortfarande orutinerad, men kursen har gett mig en bra grund att jobba vidare på själv. Jag tyckte det var bra att jag kunde få ställa så mycket frågor, att vi var få deltagare. Kursen var väldigt pedagogisk med momenten där ett foto togs och visades på stor bild och diskuterades. Varvad med praktiska övningar."
– Jenny, deltog i Produktfotografering i studio samt Digitalfoto från grunden, november 2008

”Vad kan förbättras? Inget - jag är supernöjd. Vad var positivt? Allt! Pedagogiken, avvägningen mellan teori och praktik, materialet... Nu är jag kompis med kameran och inte rädd om Automatinställningen inte funderar, för då vet jag vad jag ska göra!”
– Anette, deltog i Digitalfoto från grunden, februari 2008

”Den motsvarade beskrivning och förväntan. Proffsigt med kontakten inför kursdagen, att du tog reda på mer om våra mål, utrustning, önskemål mm. Toppen att alla kunde ha sin "egen" arbetsstation. Bra lokal. Bra med små grupper. Fokus på rätt saker. Kunnig och pedagogisk handledning. Trevligt och kul helt enkelt ;)”
– Katarina, deltog i Produktfotografering i studio, september 2007

”Lagom tempo. Bra med små grupper. Möjligt att fråga om allt möjligt och få lättfattliga svar. Jag får bättre slutprodukt, HDR-bilder var helt nytt för mig. Det kommer jag att få nytta av. Det mesta kommer att bli ett snäpp bättre.”
– Sten, deltog i Avancerad bildförbättring med Photoshop samt Raw-konvertering och arbetsflöde, juni 2007

”Läraren är suverän, förmedlar på ett pedagogiskt och mycket bra sätt vad han vill få ut. För egen del, som var helt grön innan kursen, så var dessa 2 dagar en resa i aha-upplevelser för varje nytt moment som gicks igenom. Experimenterar som en tok efter kursen.”
– Matina, deltog i Digitalfoto från grunden, mars 2007