Fota med mobilen (LIVE)

Mobilkameran är världens mest populära kameratyp ... men vad finns det för tricks som hjälper dig att både skapa bättre kompositioner såväl som att få rätt ljus, färger och skärpa?

OBS: Som demokamera på kursen används en iPhone 7 Plus. Om du använder en Android-telefon kan jag tyvärr inte ge support kring den under kursen. Däremot innehåller kursen en hel del generella tips bl.a. kring komposition som förstås gäller oavsett märke på mobilkameran. 

Målet med kursen är att du ska få tips kring hur man kan ta fina bilder genom en medveten komposition och genom att styra ljus, skärpa och en del andra grundfunktioner i mobilkameran.

Typ av kurs

Kursen streamas live via YouTube. Du kan ställa frågor via chatten.

Ur innehållet

  • Styr ljus, skärpa och färger – så hanteras grundfunktionerna i iPhones standardprogram för fotografering
  • Komposition – tips kring hur man kan tänka för att skapa intressanta, tankeväckande och vackra bilder
  • Måla med ljus – tankar och tips kring hur du använder ljus runtomkring dig för effektfulla bilder
  • Alternativa appar ... tips kring andra appar än den inbygda som kan hjälpa dig både i fotograferingsögonblicket samt därefter.
  • ”Och sen då?” Hur för man bäst över sina bilder till sin egen dator eller vidare till ett fotolabb utan att tappa kvalitet?

Aktuella kursdatum & kostnad

  • Inga datum satta för tillfället

Frågor & svar om livesändningarna

Hur kommer jag in på kursen?
När du har anmält dig till kursen får du ett mejl med länk till livesändningen, som du använder den dag och tid som kursen genomförs.

Hur ser upplägget för livekurserna ut?
Föreläsningar och demonstrationer varvas med möjlighet för dig att både öva och ställa frågor. Tanken är att livesändningen ska vara väldigt lik en vanlig utbildning, men du får ställa frågor via chatten istället, om du vill. Ungefär så här ser fördelningen ut:

Hur blir kvalitén på sändningen? Ofta tycker jag livesändningar t.ex. på Facebook håller dålig kvalitet.
Denna kurs sänds live via YouTube med hög kvalitet (”Full HD / 1080p”) vilket ger väsentligt bättre kvalitet än t.ex. Facebook om du har en normalsnabb internetanslutning (minst 5-6 Mbits/s). Dessutom filmas kurserna med 2 eller 3 kameravinklar för att kunna visa närbilder på kameror och inställningar och ibland även datorskärm.

Kan jag repetera kursen, dvs kan jag se den igen efteråt?
Ja, kursen kommer ligga kvar i fyra veckor efter sändningen.